Start installatie erosiebescherming project Nobelwind

Start installatie erosiebescherming project Nobelwind

Vrijdag 22 april 2016 — Op 23 april 2016 gaan de eerste werken voor de installatie van de erosiebescherming rond de funderingen van het Nobelwind project van start. Hiermee worden de offshore werkzaamheden voor het project nu ook opgestart nadat begin april de werken onshore in de haven van Oostende werden opgestart.

De eerste offshorewerkzaamheden die nu worden gestart hebben tot doel erosie rond de funderingspalen van de turbines  te voorkomen en om de zeekabels te stabiliseren.

De erosiebescherming bestaat uit een lichte filterlaag en een zwaardere beschermlaag waarbij de verschillende locaties en waterdieptes in het ontwerp zijn meegenomen. Deze bescherming blijft stabiel voor de komende 25 jaar zowel in de diepere dan ondiepere zones.

De rotsen komen uit de Jelsa steengroeve in Noorwegen.

 

Over Nobelwind NV

Nobelwind wil een offshore windmolenpark ontwerpen, bouwen en beheren in de Noordzee, als onderdeel van de Belwind concessie. Nobelwind is een afzonderlijke legale entiteit die losstaat van Belwind NV en beheerd wordt door Parkwind NV, wat investeerders toelaat hun blootstelling aan de risico’s van projectontwikkeling beter te beheren.  Het aandeelhouderschap van Nobelwind bundelt ervaren investeerders met een krachtig financieel vermogen: het Nederlandse fonds Meewind (19,9%), het Belgische bedrijf Parkwind (41,08%) dat leden telt zoals de Colruyt Group en de investeringsmaatschappijen Korys en PMV, en ten slotte de Japanse groep Sumitomo Corporation (39,02%).